Laman Web Rasmi Dewan Bandaraya Kota Kinabalu

Laman Web Rasmi Dewan Bandaraya Kota Kinabalu

Tapisan
 • Program 'Litter Free Run' dan Karnival Mini Hijau sempena Sambutan Minggu Alam Sekitar Malaysia Peringkat Bandaraya Kota Kinabalu

  KOTA KINABALU:  Dewan Bandaraya Kota Kinabalu memaklumkan bahawa penutupan jalan raya secara sementara akan dilakukan bagi memberikan laluan kepada acara ‘Litter Free Run’ (Larian Bebas Sampah) yang akan diadakan pada Sabtu ini, 31 Oktober 2015 jam 6.00 pagi di Padang Merdeka.

  Daftar untuk membaca lebih lanjut...

 • Hari Sukan Negara 2015 Peringkat Negeri Sabah

  TAJAAN...Timbalan Ketua Pengarah (Korporat) DBKK, Bahari Hassan (tengah) menerima sumbangan daripada Pengarah Eksekutif Kumpulan, Angkatan Hebat Sdn. Bhd., Mohd Nur Tahir (keempat dari kanan), bagi acara KK City Run sempena Hari Sukan Negara 2015 Peringkat Negeri Sabah pada 10 Oktober ini.

  Orang ramai dijemput untuk menyertai sambutan Hari Sukan Negara 2015 Peringkat Negeri Sabah pada 10 Oktober 2015 jam 6 pagi di Stadium Hoki, Kompleks Sukan Kota Kinabalu.

  Hari Sukan Negara disambut serentak di seluruh negara pada Sabtu minggu kedua bulan Oktober pada setiap tahun. Ia melibatkan seluruh lapisan masyarakat sebagai suatu langkah bersepadu yang diambil oleh Kerajaan ke arah mentransformasikan Malaysia kepada negara bersukan.

  Selain itu, ia bukan sahaja menggalakkan budaya bersukan tetapi menitikberatkan penglibatan bersama atau ‘mass participation’ dalam aktiviti-aktiviti sukan yang akan merapatkan hubungan rakyat antara satu sama lain tanpa mengira umur, bangsa dan kepercayaan agama.

  Daftar untuk membaca lebih lanjut...